Rejs i Europa, Skiferie

Canazei – et paradis for skientusiaster

Canazei (Italien) – Skiferie når det er bedst

En skiferie er alletiders ferie med masser af frisk luft, natur og oplevelser. Der er delte meninger om, hvorvidt man skal nordpå eller sydpå for at få den bedste skioplevelse, og der er naturligvis plusser og minusser ved begge valg.

Er man en nogenlunde habil skiløber kan Canazei i Italien så absolut anbefales. Italien er ikke helt så dyrt med hensyn til bolig og mad som især Schweiz men også Østrig er blevet de senere år. Endvidere er Canazei et fantastisk skiområde med Dolomitterne, som fuldstændig tager pusten fra en. Desuden er og Sellaronda, som er en tur hele vejen rundt om Sella bjergene (40 km inkl. liftture), en helt unik tur, der ikke findes skønnere. Turen kan tages både den ene eller anden vej rundt, og begge veje er en fantastisk oplevelse.

Faktisk ligger Canazei midt i verdens største skiområde SuperSki Dolomiti, der byder på hele 1220 km pister. Når man er på skiferie i Canazei er der derfor uendelige muligheder for skiløb. Hver dag er lig med nye udfordringer og nye nedkørsler.

Canazei er desuden en hyggelig by med specialbutikker med dejlig italiensk mad, små cafeer, skishops og naturligvis masser af pizzariaer.

Ude på løjperne fortjener maden også lige en bemærkning. Dejlig befriende ikke at være henlagt til tung østrisk mad – og en rigtig italiensk pizza spist i solskin med jakken åben er nu ikke så dårlig endda.

Canazei er populær, og det er en god ide at bestille hotel/lejlighed i god tid. Jeg kan på det varmeste anbefale Residence Contrin. Lejlighederne er store og godt udnyttet med undtagelse af køkkenet, som er lidt lille. Men god plads til alle, lyst, rent, venligt og allerbedst – virkelig tæt på liften!