Miniferie, Rejs i Europa

Miniferie i smukke Menton i Bededagsferien

Menton 3

Miniferie i smukke Menton i Bededagsferien

Det er ikke altid, at der er tid til en hel uges ferie. Derfor er det rigtig dejligt med helligdagene  i foråret, hvor man med få dage ekstra fri kan komme lidt ned i solen. Bededagsferien ligger i år med en fridag fredag den 12. maj. Snup et par fridage den 11. og 15. maj også, og smut en tur til smukke Menton i Sydfrankrig, som er allerdejligst inden masseturismen og heden sætter ind i sommermånederne.

Afgange fra København og Billund koster omtrent det samme (eksemplet er fra Billund), mens det fra Hamburg  er noget billigere.

Totalpriserne i eksemplerne nedenunder (ovenover den fremhævede pris) er for en familie på 5 – 3 voksne (barn over 18) samt 2 børn under 18 og med afgang 11. maj og hjemkomst 15. maj. Priserne er fundet via søgemaskinen momondo.

Nice2Nice1

I Nice kan man enten vælge at leje en bil – findes billigst gennem Carrental, eller tage toget, som nemt bookes gennem Trainline Europe. Vel ankommet til Menton, er der mange muligheder for at leje en dejlig lejlighed. Et eksempel kunne være denne dejlige lejlighed med havudsigt. Pris for leje i 4 overnatninger er DKK 2912.

I Menton er der naturligvis mulighed for blot at nyde byen og stranden. Vil man gerne ud og se lidt mere, kan en gåtur til Monaco absolut anbefales. Der er  ca. 10 km og det tager 2½ time at gå langs havet på en meget smuk rute. Man bør heller ikke snyde sig selv for en gåtur til den smukke bjergby Gorbio. Der er sti fra Menton hele vejen til Gorbio. En hård – men utrolig flot tur. Der går busser retur fra Gorbio til Menton.

En miniferie, som den skitserede,er virkelig balsam for sjælen. Samlede rejseudgifter til turen for en familie på 5 er:

Fra Hamburg Fra Billund
Fly DKK 3916 Fly DKK 6307
Lejlighed DKK 2916 Lejlighed DKK 2916
Billeje eller tog DKK 1000 Billeje eller tog DKK 1000
I alt 7832 I alt 10223
Per person   1566,4   Per person   2044,6